סוגי שערים חשמליים
איזה סוגי שערים חשמליים ישנם? זקוקים למידע על סוגי שערים חשמליים?
במאמר הבא נסקור את השערים החשמליים הנפוצים ביותר, ונסביר בקצרה את הגורמים השונים שיש לקחת בחשבון לפני שבוחרים בשער החשמלי המועדף.
שערים חשמליים הם הפתרון המושלם לבית ולעסק
בטיחות והגנה הם חשובים במיוחד בסביבת הבית או העסק, ולכן שערים מאלומניום חשמליים הם מוצר מבוקש במיוחד בקרב הציבור. העיצוב המודרני והטכנולוגיה המתקדמת והפרקטית שלהם, הפכו אותם לשימושיים במגוון רחב של מקומות. בין אם מדובר על בית פרטי, חניה פרטית, חניון ציבורי, כניסה למפעל, כניסה ליישוב, קיבוץ ועוד, ניתן למצוא אותם בכל מקום. השערים החשמליים עשויים מחומרי גלם כמו אלומיניום או ברזל, הם עמידים בפני חלודה ורטיבות, ומבטיחים עמידות לאורך זמן.
איזה סוגי שערים חשמליים ישנם כיום בשוק?
יש סוגי שערים חשמליים רבים בשוק הנמצאים בשימוש, המתאימים באופן ספציפי לצרכי ודרישות הלקוח, כשכל שער חשמלי עונה לצורך מסוים:
- שער כנף חשמלי: שער זה נפתח פנימה או החוצה, והוא עשוי משתי דלתות. ניתן להשתמש בשער החשמלי הזה לכניסות לבתים, שכן ניתן להתאים את הגודל שלו באופן מדויק, גם לכניסות בתים שהינן צרות במיוחד.
- שער הזזה חשמלי עם מסילות: שער זה הינו נפוץ מאוד ברחבי הארץ, הוא עשוי מפלדה מסיבית, וניתן למצוא אותו בכניסה ליישובים, קיבוצים, מפעלים, חניונים ועוד. שער זה נפתח לכיוון אחד, ומונח על מסילות. השער ניתן להפעלה באופנים שונים: שלט רחוק, דרך הפלאפון, חיישן אוטומטי או חשמלי.
- שער הזזה קונזונלי: שער זה פועל על אותו עיקרון כמו שער הזזה חשמלי עם מסילות, אלא שהוא מונח באוויר (נקרא גם ״שער מרחף״) ומוחזק על ידי מסגרת צדדית. שער זה מותאם למקומות בהם תנאי השטח לא מתאימים להנחה של מסילה.
- שער חשמלי נגרר: שער חשמלי נגרר מונח על מסילה ויכול להיפתח לשני הצדדים – ימינה או שמאלה. הם פועלים בעזרת מנוע חשמלי שיכול לעמוד בפתיחה וסגירה אינטנסיבית.
- שער חשמלי מתרומם: שער המתגלגל כלפי מעלה, ונמצא בשימוש בדרך כלל במפעלים (לדוגמה במחסנים) או בחנויות, בכניסה האחורית של הבניין ועוד. הוא ניתן לפתיחה או באמצעות חיישן אוטומטי או באמצעות שלט רחוק.
איך בוחרים את השער החשמלי המתאים?
ההחלטה באיזה שער חשמלי לבחור, היא בהחלט לא פשוטה. לכן בראש ובראשונה צריך להתחשב במספר גורמים כדי להקל על הבחירה:
- תנאי השטח
- התקציב
- העיצוב
- הפונקציונליות
- הייעוד
בנוסף, כל שער חשמלי צריך להתאים לצרכים הספציפיים של הלקוח, גם מבחינה עיצובית. כיום ניתן לעצב שערים חשמליים בהתאם לעיצוב אישי של הלקוח, לשלב אלמנטים של זכוכית ועוד. מעבר לבחירה העיצובית, יש להתחשב גם בצרכים הפונקציונליים של הלקוח, כמו לדוגמה, שער עם מנוע חזק המסוגל לעמוד בשימוש תכוף (במפעלים לדוגמה).